7 dies X 13 famílies: consciència ambiental i matemàtiques

Els Exploradors estem investigant els animals vertebrats i els seus hàbitats. Això ens ha portat a descobrir que hi ha molts animals en perill d’extinció. Sabeu que la principal amenaça dels animals som els humans?

Heu sentit a parlar del 7è continent? És una massa gegant de plàstic que està acabant amb la vida als mars. Però quina responsabilitat tenim nosaltres d’ aquest gran desastre? Volem saber si a casa utilitzem molt plàstic i tenim una idea: i si guardem el plàstic que fem servir durant una setmana i el portem a l’aula?

Una vegada hem portat tot el plàstic volem saber quant en tenim. El plàstic es converteix en les matemàtiques d’aquestes setmanes.

Pensem diferents maneres de comptabilitzar: comptar d’un en un, fer grups de 10, classificar-lo i col.locar-lo en fila per mesurar-lo, utilitzar una bàscula…

Creiem que n’hi ha tant que ens dividim en 3 grups per anar comptant i decidim que al final ja sumarem el resultat dels tres grups.

De moment hem aconseguit saber el número d’envasos que tenim. Cada grup ha fet servir estratègies diferents. Continuarem comptant plàstics però aquí us deixem una mostra de com hem començat.

A més, ara ens han sorgit més preguntes:  quants plàstics cosumim en un any? Quantes famílies es necessiten per crear el 7è continent? Quant temps ha de passar perquè desaparegui el plàstic del planeta?

Si us interessa conèixer les reflexions i activitats que hem pensat fer relacionades amb el medi ambient i la protecció dels animals estigueu atents al bloc i si esteu a prop nostra estem confeccionant un mural informatiu i de sensibilització a la paret del passadís de la nostra aula.

Agrupant plàstics

Apuntant les primeres idees de càlcul

Ens repartim els plàstics per comptar

Mural en confecció

Aquesta entrada ha esta publicada en 2A, Curs 2017-2018, Primària, Projecte. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.