2n dia al CdaJuneda

Com a bons grangers avui ens ha tocat matinar! El segon grup de les Vinyes avui hem conegut a la Talma, la Xesca, la Clarissa, la Súria, la Samba, la Milka i la petita Margarida, unes encantadores vaques de gairebé 700 kg. Ens han ajudat a conèixer  tot el procés de recollida de llet, des de la neteja dels seus espais, l’alimentació, la feina de munyir, l’emmagatzematge de la llet i la higiene i cura dels mugrons.

I sabeu què ens ha passat? Hem descobert que les vaques poden saltar i córrer per intentar escapolir-se i no seguir les normes. I a més, són capaces d’influir en el comportament de les altres vaques. Això ens ha fet adonar que humans i bovins no som tan diferents. I si mireu les fotos podreu veure tots els altres animals que hem conegut; a la tarda, hem fet el taller de transformació d’aliments.

L’altre grup de les Vinyes avui hem tingut un dia on no hem parat de fer servir les mans, elaborant una mantega i unes botifarres boníssimes que demà ens menjarem. I al taller de forn, hem conegut diferents cereals, el procés per elaborar farines, l’obtenció de massa mare i la importància dels bacteris “bons” per fermentar el pa. Finalment, hem parlat de la importància d’utilitzar productes de proximitat i de qualitat.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en 2A, 2B, CdA, Curs 2017-2018, Primària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.