EL PATI, un moment més d’aprenentatge

A L’Institut-Escola les Vinyes els nostres infants cada dia ens sorprenen més.

Des de l’inici de l’existència de l’etapa de primària hem intentat que el pati fos un espai més de descoberta, relació, aprenentatge i per tant de desenvolupament global, és per això que a part del fútbol sempre hem potenciat altres propostes: bàsquet, tennis, diabolos, cordes, gomes, cromos, baldufes, plats xinesos, indiaques…

A més, dins de la nostra mesura, participem en el lloc dels infants, els observem, en veiem les relacions que se n’estableixen i enfortim el vincle entre mestre-infant a part de la única relació curricular.

Aquest any a més, les rodes han estat i estan essent l’element estrella. És amb elles que els infants experimenten, descobreixen i es relacionen. Aquesta setmana n’han fet un ús sorprenent. N’han construit un gronxador, n’han construit un escenari i han experimentat que posant-hi sorra aquesta surt a gran velocitat.

20160203_113053 20160203_113122 20160203_113159

El pati és un moment més d’aprenentatge per a nosaltres.

Us deixem l’enllaç al programa de L’ofici d’educar: el millor pati del món! i de l’article de la Fundació Bofill sobre el pati “El pati:525 hores d’oportunitats educatives perdudes?”  ja que tot i les descobertes dels nostres infants, encara ens queda camí per recòrrer.

Aquesta entrada ha esta publicada en Curs 2015-2016, Primària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.