UNES FRACCIONS DOLCES!

Les matemàtiques generalment són feixugues però pels infants de 3rB aquesta setmana han estat d’allò més dolces. Sabeu per què? Doncs perquè han descobert les fraccions a través dels sentits (tocant) i de la xocolata, sí, sí, a través d’una rajola de xocolata.

D’aquesta manera hem fet honor a dos didactes de les matemàtiques. Com deia Comenius “El coneixement ha de començar  a través dels sentits.” i com molt bé deia  Henri Poincaré (1854-1912) ” Només hi ha dos mètodes per a ensenyar fraccions: tallar, encara que sigui mentalment, un pastís o fer-ho amb una poma.”

Han fet estimacions, càlculs, multiplicacions, fraccions equivalents…

Diferents moments de l'experimentació de les fraccions.

Diferents moments de l’experimentació de les fraccions.

Ha estat només l’inici d’un treball molt dolç que la propera setmana continuarà.

Aquesta entrada ha esta publicada en 3B, Curs 2015-2016, Primària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.