A LA RECERCA DEL MINERAL!

Fins al moment, els infants havien portat a l’escola tots aquells minerals que tenien per casa, ja fossin seus, dels pares, dels tiets, dels avis…però volíem veure minerals en el seu “hàbitat” natural, a les muntanyes. A Castellbisbal n’hi haurà?

Va ser la pregunta que vam respondre amb una sortida compartida amb les famílies i en Joaquim Callén, fotógraf expert en minerlas.

P1200535

 

P1200548Havíem previst fer una passajada llarga però vam trobar minerals només sortir a la cantonada de l’escola. La recerca del mineral havia començat i de seguida les motxilles pesaven més per les pedres i minerals que per l’esmorzar.

Roques com el granit, pedra calcària, però també quars, quarcita, i molts altres van ser les mostres que vam anar recollint i en Joaquim, pacient i tranquil, ens anava ajudant a identificar-les i animant-nos a buscar-ne més. Caminar observant al terra amb deteniment ens feia descobrir a cada passa diferents elements que podíem identificar amb un nom, unes característiques i anavem aprenent tots junts.

P1200572

P1200577Després un cop netes, en Joaquim ens les va agrupar, ens va donar unes instruccions per identificar-les millor: el pes, el color, la brillantor…i ja per acabar les vam observar amb la lupa, les vam categoritzar, dibuixar i observar a la lupa binocular per veure aquells cristalls que els feien brillar amb la llum del sol.

P1200595

P1200599Els camaleons mai haguessin imaginat que cada dia per venir a l’escola trepitjaven quars i altres minerals. El valor i l’afició que en Joaquim ens va transmetre ens van fer a tots tenir ganes de seguir buscant, buscant, buscant fins  trobar la pedra del coneixement.

P1200639

P1200607Va ser una jornada molt enriquidora, emotiva, divertida, lúdica, de comunitat, de respecte, d’il·lusió, d’aprenentatge però sobretot de compartir.

MÉS FOTOGRAFIES

Aquesta entrada ha esta publicada en 2A, Curs 2014-2015, Primària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: A LA RECERCA DEL MINERAL!

  1. Mireia diu:

    Certament va ser un dia molt enriquidor. El matí se’ns va fer curt i malgrat la calorada ens hi hauríem estat molta més estona.
    Ens va agradar molt compartir la jornada amb vosaltres, Camaleons, i amb en Joaquim Callén.
    Moltes gràcies a la Marta, al Carles i al Quim per haver tingut aquesta bona pensada!!!

  2. Enrique diu:

    Moltes gràcies camaleons, Quim i Joaquim per compartir aquesta experiència amb tots vosaltres. Hem gaudit molt! Fins un altre!!!

Els comentaris estan tancats.