Els Diables al Museu de Reus!

Divendres passat, els diables ens vam desplaçar fins a Reus per anar al Museu d’Art i Història de la ciutat.

Va ser una sortida molt dinàmica i engrescadora!

A mesura que anàvem observant els elements típics de les Festes Majors Catalanes (gegants, nanos, bèsties, cercaviles, castellers, vestimentes de diables de més de 100 anys d’antiguitat, correfocs,…), anaven apareixent elements típics de diables (casaca, forca, bossa,…), fins que al final ens van deixar provar la roba de diables i portar una forca de veritat!

Vàrem descobrir que cada diable de Reus porta una vestimenta diferent de la resta i a les de Castellbisbal!

Quan vam acabar la visita, vam dinar i jugar una estona al Parc de Sant Jordi, situat a pocs metres del Museu. Allà vam descobrir escultures de Gaudí! Sabeu per què? Perquè Gaudí va néixer a Reus! Ens va fer molta il·lusió recordar el que vam aprendre a P5!

Parc Sant Jordi de Reus

A més a més, de camí a Reus vam poder veure dos ponts del diable! Un entre Castellbisbal i Martorell (del que parla la Llegenda dels Diables Pota-Rojos de Castellbisbal) i un altre abans d’arribar a Reus. Us animem a fer-hi també una visita i portar-nos fotografies i informació a classe!

Per veure totes les fotografies de la sortida, heu d’accedir a:

https://www.flickr.com/photos/ielesvinyes/

Aquesta entrada ha esta publicada en 1A, Curs 2014-2015, Primària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.