UN APUNT: ELS AMBIENTS!

De ben segur que a dia d’avui els infants de 1r i 2n us han parlat a casa de fer un vídeo, de jugar amb una taula que fa llum, d’anar de viatge, de fer menjar, d’esquitxar i crear art, de construir una ciutat. No patiu, no estan imaginant, TOT HO ESTAN TOCANT!

Aquestes activitats són les que els infants de cicle inicial estan fent en el que anomenem AMBIENTS.

Els ambients són uns moments d’aprenentatge on manipulant i experimentant el material que els hi proporcionem descobreixen i avancen en el seu propi procés d’aprenentatge competencial.

Als ambients, se’ls hi facilita propostes, material i ells a partir de les seves inquietuds, motivacions, necessitats del moment, propostes, planificació del seu propi treball n’han d’executar una de forma autònoma, amb iniciativa i amb esforç.

Les mestres i els mestres estem allà amb ells observant-los i oferint-los l’ajuda i la guia que necessiten en els aspectes més tècnics o més complexos i aprofitem aquests dubtes per formular-los noves inquietuds per tal de que segueixin avançant i mostrant aquestes ganes d’experimentació i de superació que els caracteritza.

Tenim 6 ambients.

P1170488

Ambient de llum

L’ambient de la llum on a partir de taules de llum, de llum blava i de la pròpia foscor descobrim aspectes de refracció de la llum, de transparència dels objectes, d’opacitat, d’ombres,…

P1170484

Ambient “the city”

 

 

 

 

L’ambient de la ciutat ens permet crear una ciutat a partir de peces de lego. Veure les necessitats d’una ciutat sostenible i de les àrees principals que ha de tenir partint d’una normativa urbanística que entre tots construeixen. Aquest ambient es fa en anglès.

P1170480

Ambient d’artistes

L’ambient d’artistes on cada un deix anar el seu esperit i el reflexa en les seves creacions plàstiques i desperta l’esperit crític envers les pròpies creacions i la dels altres.

 

 

P1170476

Ambient de publicitat

 

 

L’ambient de publicitat on ofereixen productes reals o inventats en diferents llenguatges: visual, auditiu o lector per tal de poder arribar al màxim de públic i establir estratègies de màrqueting.

P1170487

Ambient de restaurant

 

L’ambient del restaurant els permet descobrir els diferents estris, els consciencia amb una alimentació saludable i les propietats de les diferents categories dels aliments.

 

 

Ambient d'agència de viatges

Ambient d’agència de viatges

 

L’ambient de l’agència de viatges permet viatjar i imaginar-nos anar a diferents parts del món. Aprendre noves cultures, llenguatges i formes de transport.

 

Com podeu veure en els ambients, avancem, aprenem i ens motivem davant de nous reptes!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Curs 2014-2015, Primària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: UN APUNT: ELS AMBIENTS!

  1. Eva diu:

    Si que en parlen!!!
    Cada ambient nou que fa, ens ho explica emocionadíssima a l’arribar a casa, i sempre es queda amb ganes de poder continuar el mateix ambient més dies.
    Felicitats per la feina!

  2. Boris diu:

    Una gran proposta, companys. Sou uns cracks els mestres de primària! 🙂

Els comentaris estan tancats.