El final d’un apadrinament lector!

Sembla que faci quatre dies quan vam engegar aquest projecte transversal al nostre centre: els padrins i fillols lectors.

Padrins i fillos lectors, 2013-2014

Padrins i fillos lectors, 2013-2014

Unir dues etapes educatives, infants de 7 anys amb nois i noies de 14, era tot un repte i més si tenim en compte que pel mig hi havia un aprenentatge de la lectura.

No cal recórrer a grans pedagogs per veure de forma clara que l’aprenentatge entre iguals, entre nens i nenes, entres nois i noies s’assoleix i es compren millor que no pas quan és un adult qui intervé en el procés. Aquesta va ser la premisa i el compromís que mestres de 1r de primària i professorat de l’ESO vam assumir en el moment que ens vam plantejar aquesta activitat mensual.

Han estat un total de 7 sessions de lectura conjunta on el més grans han ajudat en el procés de lectura dels infants de 1r de primària que s’estan endinsant en aquest món màgic i fantàstic de la lectura i la literatura. Els han ajudat a realitzar una lectura més eficaç, més ràpida, amb més entonació a la vegada que els han fet preguntes per millorar la comprensió.

Però no només els petits n’han sortit beneficiats, els grans han adquirit un seguit de competències socials i de relació impressionants. Els mestres i professors encara recordem quan al principi molts d’ells no sabíen com s’havien de dirigir a un nen o nena tant petit. S’han fet responsables i autònoms i han agafat molta iniciativa davant les dificultats que es trobáven dia rere dia. Han mostrat ser pacients i atents i això ha fet que el clima de l’activitat hagi estat genial i l’evolució dels més petits impressionant.

Així doncs, només queda felicitar a tots i cadascún d’ells, grans i petits, per la tasca que han portat a terme i l’èxit que ha suposat aquest projecte de centre, FELICITATS!

Aquesta entrada ha esta publicada en 1A, 1B, Curs 2013-2014, Primària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 comentaris a l'entrada: El final d’un apadrinament lector!

  1. Boris diu:

    Felicitats a tot l’equip de mestres i, especialment, als tutors de primària i al professorat de llengües!
    Endavant i bona feina!!!

Els comentaris estan tancats.